Over ons

Jeugdwerk binnen de Islamitische Stichting MGT Jongeren Federatie heeft zich ontwikkeld op basis van de behoefte van jongeren aan hun eigen activiteiten en programma’s enerzijds en de behoefte aan onderricht anderzijds. Zo werd er in 1995 een jongerenorganisatie opgericht die zich inmiddels onderscheidt met een brede spreiding in verschillende gebieden. In het geheel worden met alle activiteiten van de jongerenorganisatie de bevordering, begeleiding en ondersteuning voor jongeren aangepakt. In principe gaat het om de vorming en het onderzoeken van hun eigen islamitische religie, de bewustwording van maatschappelijke vraagstukken en daaruit volgend de ontwikkeling van een verantwoordelijkheidsbesef voor de omgeving en medemensen, evenals de grondleggende vorming van een sterke, aan waarden gebonden, identiteit.

Volledig structureel beschouwd, is de jongerenorganisatie een afdeling binnen de Milli Görüş Echter, het heeft een eigen bestuur en verschillende onderafdelingen, waardoor het als een onafhankelijke organisatie binnen het totaalbeeld wordt uitgevoerd. Binnen zichzelf is de jongerenorganisatie onderverdeeld in enerzijds de vrouwen-jongerenorganisatie, die hun diensten uitsluitend op jonge vrouwen en meisjes richt, alsook de jongerenorganisatie, die hun diensten hoofdzakelijk richt op jonge mannen en jongens. Deze scheiding wordt echter niet op alle gebieden en activiteiten aangehouden zoals later nog zal worden beschreven. Qua opbouw en activiteiten zijn beide jongerenorganisaties dezelfde, daarom zullen we in het vervolg, om praktische redenen, alleen over de jongerenorganisatie spreken.

De opbouw van de jongerenorganisatie is ingedeeld in verschillende onderafdelingen: Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Afdeling Studenten, Afdeling Scholieren, Afdeling Onderwijs, Afdeling Sociale en Humanitaire Diensten, Afdeling Externe Betrekkingen en Afdeling Sport en Recreatie.

Culturele Bijeenkomsten

Wij, als jongeren federatie Milli Gorus Noord Nederland, streven ernaar om een goede relatie op te bouwen en te onderhouden met lokale autoriteiten, media, buurtbewoners en religieuze organisaties middels onze vestigingen. Dit realiseren wij o.a. door culturele buurtbijeenkomsten, ronde tafelgesprekken en buurtinitiatieven te organiseren. Heb jij tips, aanbevelingen of een initiatief? Of wil jij simpelweg meer informatie over activiteiten? Neem dan telefonisch of per mail contact op met ons.

Contact

Onze vestigingen

Milli Gorus Noord- Nederland Jongerenfederatie is de koepelorganisatie van 19 jongerenvereniging verspreid over het land. Deze organisatie is opgericht in 1995 als jongerentak van Milli Gorus Noord- Nederland en werkt nauw samen met zowel de vrouwenafdeling als de jongeren vrouwenafdeling van dezelfde koepelorganisatie. De hoofdfederatie is verbonden aan de in Duitsland gevestigde Islamitische Gemeinschaft Milli Gorus (IGMG). De jongerenafdeling heeft in totaal 10 federatieleden, 136 lokale bestuurders en 681 actieve leden.

Onze Vestigingen

HET BESTUUR

Hüseyin Karataş

Mehmet Küçükbekmez

Burak Yaşlı

Abdülkadir İnan

Voorzitter Studentenzaken 

studentenzaken@mgtjongeren.nl

ONZE PARTNERS